onsdag 8 januari 2020

Enkla och goda hålkakor

Ca 8 st
  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk, rumstemperad
  • 1 ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk salt
  • 8 dl rågsikt
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 5-6 dl vetemjöl
Gör såhär:
  1. Smula ner jästen i en skål eller bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt ägg, sirap, salt och rågsikt. Klicka i smöret och tillsätt sist vetemjölet lite efterhand.
  3. Arbeta degen väl och låt sedan jäsa under duk, ca 1 timme.
  4. Dela degen i åtta bitar. Kavla ut till rundlar à ca 15 cm. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
  5. Ta ut ett hål i mitten av varje rundel med t ex ett snapsglas.
  6. Nagga och låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 10 minuter. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar