lördag 20 februari 2016

Glutenfria mandelkubbar

  • 9 dl glutenfritt mjöl
  • 3 tsk hjorthornssalt
  • 2 dl socker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 5 droppar bittermandelolja
  • Pärlsocker till garnering
Gör såhär:
  1. Blanda mjöl och hjorthornssalt i en bunke och blanda i sockret
  2. Skär fettet i bitar rakt ner i mjölblandningen och kör en stund med elvisp (degkrokar)
  3. Vispa ihop ägg, fil och mandelolja och häll i bunken. Kör en stund till med vispen
  4. Pudra bordet med mjöl och vält ner degen
  5. Dela degen i två delar och rulla till längder
  6. Låt vila i kyl 30 minuter
  7. Skär längderna i 2 cm bitar, 28 st
  8. Doppa ena snittytan i pärlsocker och lägg på plåt
  9. Grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i 10 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar