Glutenfria mandelkubbar
- 9 dl glutenfritt mjöl
- 3 tsk hjorthornssalt
- 2 dl socker
- 100 g rumstempererat smör
- 1 st ägg
- 2 dl filmjölk
- 5 droppar bittermandelolja
- Pärlsocker till garnering
Gör såhär:
- Blanda mjöl och hjorthornssalt i en bunke och blanda i sockret
- Skär fettet i bitar rakt ner i mjölblandningen och kör en stund med elvisp (degkrokar)
- Vispa ihop ägg, fil och mandelolja och häll i bunken. Kör en stund till med vispen
- Pudra bordet med mjöl och vält ner degen
- Dela degen i två delar och rulla till längder
- Låt vila i kyl 30 minuter
- Skär längderna i 2 cm bitar, 28 st
- Doppa ena snittytan i pärlsocker och lägg på plåt
- Grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar