söndag 23 maj 2021

Goda belgiska våfflor



10 st våfflor
  • 2 ägg
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 12 g färsk jäst (= 1 tsk torrjäst)
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 3/4 dl vetemjöl
  • Smält smör till gräddning vid behov
  1. Separera   äggulorna från vitorna
  2. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, ca 37 grader
  3. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan
  4. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet
  5. Grädda i ett belgiskt våffeljärn
Pudra med florsocker och servera med t.ex. jordgubbssylt och grädde eller glass




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar