Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumma vattnet
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta in mjölet sist, så mycket mjöl att degen blir lagom smidig. Den blir lätt lite kladdig av keson. Ta ändå inte i för mycket mjöl - degen ska vara lite kladdig men ändå formbar
Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Forma till fyra tjocka längder. Platta till längderna något och skär lagom stora bitar
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, täck dem med en bakduk och låt jäsa ungefär 20 minuter
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön
Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 13 minuter för stora bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar