Keso- och morotsbröd
- 100 g jäst
- 10 dl finrivna morötter
- 10 dl vatten
- 500 g Keso
- 4 tsk salt
- 2 msk olja
- mjöl efter behov (se nedan)
- Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumma vattnet
- Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta in mjölet sist, så mycket mjöl att degen blir lagom smidig. Den blir lätt lite kladdig av keson. Ta ändå inte i för mycket mjöl - degen ska vara lite kladdig men ändå formbar
- Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Forma till fyra tjocka längder. Platta till längderna något och skär lagom stora bitar
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, täck dem med en bakduk och låt jäsa ungefär 20 minuter
- Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön
- Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 13 minuter för stora bröd
- Bröden ska kännas ganska lätta och ihåliga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar