Kladdkaka:
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
Tosca:
- 75 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 175 g hela hasselnötter eller mandel
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°. Sätt bakplåtspapper i botten på en springform, 20-22 cm i diameter, smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
- Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och kakao. Knäck ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.
- Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
- Hacka nötterna grovt och rör ner i toscasmeten.
- Fördela toscan över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Skaka lätt på formen i ugnen - mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar