torsdag 23 november 2023

Kladdkaka med toscatäcke.

 Kladdkaka:

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tosca:

  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 175 g hela hasselnötter eller mandel

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°. Sätt bakplåtspapper i botten på en springform, 20-22 cm i diameter, smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och kakao. Knäck ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.
  3. Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
  4. Hacka nötterna grovt och rör ner i toscasmeten.
  5. Fördela toscan över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Skaka lätt på formen i ugnen - mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar