torsdag 23 november 2023

Spröda knäckesticks

 40 st

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Ljumma vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, honung och salt
  3. Blanda ner vetemjöl och grahamsmjöl och arbeta ihop till en deg. Degen behöver inte jäsa
  4. Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut degen tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Degen ska täcka hela plåten
  5. Skär bort ojämna kanter och använd en sporre för att skära ut 20 knäckesticks per plåt
  6. Nagga degen med en gaffel, pensla med vatten och strö på sesamfrön
  7. Grädda knäckesticksen i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Passa noga så att de ej bränns vid
  8. Efter att båda plåtarna är gräddade, sära lite på sticksen och ställ dem i eftervärmen i ugnen så att de torkar ordentligt.
Håll till godo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar