40 st
- 2 dl vatten
- 25 g jäst
- 1/2 dl rapsolja
- 1 msk honung
- 1/2 tsk salt
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1/2 dl sesamfrön
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°
- Ljumma vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, honung och salt
- Blanda ner vetemjöl och grahamsmjöl och arbeta ihop till en deg. Degen behöver inte jäsa
- Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut degen tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Degen ska täcka hela plåten
- Skär bort ojämna kanter och använd en sporre för att skära ut 20 knäckesticks per plåt
- Nagga degen med en gaffel, pensla med vatten och strö på sesamfrön
- Grädda knäckesticksen i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Passa noga så att de ej bränns vid
- Efter att båda plåtarna är gräddade, sära lite på sticksen och ställ dem i eftervärmen i ugnen så att de torkar ordentligt.
Håll till godo!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar