Ingredienser, 1 bröd
- 5 dl ljummet vatten
- 150 g surdeg
- 10 g färsk jäst
- 2 dl solroskärnor
- 4 dl vetemjöl
- 9 dl dinkelmjöl
- 1 msk salt
Gör såhär:
- Rör ihop vatten, surdeg och jäst i en bunke Tillsätt solroskärnor, vetemjöl, dinkelmjöl och salt och knåda tills degen släpper från kanterna.
- Lägg degen i en stor oljad brödform som rymmer minst 2 liter. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten 10-12 timmar.
- Ta fram brödet och låt jäsa en timme i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 200° .
- Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Känn med en sticka att brödet är klart. Låt svalna några minuter och stjälp ur formen. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar