söndag 6 mars 2011

Fyllda ostgifflar - bra till mellanmål


Deg
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl rågsikt
  • 12 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • vallmo- eller sesamfrön

Fyllning:
  • 30 små skivor av skinka eller kassler
  • 30 ostskivor
  • 1 röd paprika i småbitar
  • basilika efter smak

Värm vattnet till fingervarmt. Blanda ihop deg på vanligt sätt. Låt jäsa i 30 minuter. Förbered fyllning.
Ta upp degen på bakbordet och dela i tre delar. Kavla ut till rund kaka ca 30 cm diameter. Skär upp med kniv eller sporre så det blir tio snibbar. Lägg på fyllning och rulla ihop till gifflar. Lägg dem på plåt klädd med bakpapper. Låt jäsa ca 15 minuter, pensla med ägg och strö på valfritt frö. Grädda 12 minuter i 225 grader. Servera gärna lite ljumma 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar