söndag 6 mars 2011

Lenas ananaspaj - mums som dessert eller till kaffet

Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 msk vatten

Fyllning
  • 1 burk krossad ananas -eller skivad skuren i bitar (häll bort saften)
  • 1 burk créme fraiche
  • 1 ägg
  • 1 dl socker

Blanda alla ingredienserna till pajdegen och låt degen stå kallt en stund. Klä en pajform med degen. Vispa ägget och sockret poröst och blanda i créme fraichen och ananasen. Häll smeten i pajskalet. Grädda ca 30-40 minuter i 200 graders ugnsvärme längst ned i ugnen. Täck över med ugnsfolie efter halva tiden. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar