söndag 13 mars 2011

Lemon curd - citronkräm till pålägg eller som tårtfyllning

Härlig som pålägg på kex, skorpor och rostat bröd. Utmärkt också som tårtfyllning, gärna blandad med vispad grädde.

Det här behövs:
  • 4 citroner
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 150 g margarin
Gör såhär:
  1. Tvätta citronerna i varmt vatten, torka dem. Riv av det gula på skalet, grovt eller fint efter smak, och pressa ut saften.
  2. Vispa ägg och socker några minuter i en skål, som sedan ställs i en kastrull med vatten.
  3. Tillsätt saft och skal, vispa och sjud krämen tjock. Kan ta lite tid.
  4. Klicka i matfettet och rör väl. Låt krämen bli kall.

Håller ca 1 månad i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar