lördag 28 maj 2011

Lenas gurksallad


  • 2 gula lökar
  • 3 paprikor
  • 1/2 kg gröna gurkor
  • 2 gröna äpplen
Lag
  • 2 dl ättika
  • 3 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk gula senapsfrön
Paprika och lök grovhackas och blandas. Häll över kokande vatten som silas bort efter 10 minuter. Hacka gurka och äpplen och blanda alltihop.
Koka upp lagen och häll i den hackade blandningen. Låt koka 10 minuter. Häll upp i varma burkar.
 
Gurksalladen kan användas till mycket: 
  • Blanda gurksalladen med majonnäs och lite gräddfil - jättegott som kall sås till fisk
  • Som en ingrediens i salladsskålen
  • Även god att äta som den är, t ex till kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar