- 75 g smör
- 5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 15 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 gul lök + 1 purjolök
- 500 g blandfärs + 1 msk olja
- 1 tsk salt + 2 krm peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk stark tacosås, 250 ml
- 200 g fetaost
Skala och finhacka löken samt strimla purjolöken. Stek färsen i olja och tillsätt löken. Färsen ska stekas mjuk utan att ta färg. Tillsätt kryddor och salt. Pressa i vitlöken. Häll i tacosåsen. Låt koka någon minut. Låt såsen svalna.
Ta upp och knåda degen och dela den i tolv bitar som kavlas ut till runda plattor. Fördela fyllningen och den tärnade osten som en sträng. Pensla degkanten med ägg. Vik ihop cirkelns sidor samt nyp ihop till en kanotformad pirog.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö solrosfrö över. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20-25 minuter. Servera en god sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar