- 400 g fryst fiskfilé, hoki, sej eller torsk
- 1 tsk salt
- 1 1/2 dl creme fraiche
- 1 msk hummerfond
- 1/2 dl torrt vitt vin
- 1 dl riven vällagrad ost
- 1 kg potatis, mjölig sort
- 2 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1krm svartpeppar
1. Tina fisken. Sätt ugnen på 225°
2. Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med potatisstöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner den i potatismoset lite i taget. Tillsätt smöret och krydda med salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel.
3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med saltet. Klicka moset runtom fisken. Vispa creme fraichen så att den blir rinnig och blanda med fonden och vinet. Häll såsen över fisken. Strö över osten.
5. Om du vill - garnera med räkor och dill
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar