- 500 g nöt- eller blandfärs
- 2 skivor formbröd
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk riven lök
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 tsk basilika
- 100 g hårdost
- 3 msk smör till stekning
Tomatsås:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 1 burk hela tomater
- 2 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
Smula formbrödet utan kanter i en skål. Häll över mjölk. Blanda och finfördela smulorna. Rör ned köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och basilika. Dela färsen i 8-12 biffar.
Skär osten i lika många bitar som biffarna och tryck in en ostbit i varje biff. Stek biffarna till fin färg i smör ca 10 minuter.
Hacka gul lök och vitlök. Fräs i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Mixa såsen om tomaterna är stora.
Häll såsen över biffarna och koka upp. Servera biffarna i såsen med kokt pasta eller ris.
4-6 portioner. Lättlagat, gott och varierat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar