måndag 3 oktober 2011

Örtbiffar med tomatsås

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 2 skivor formbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk riven lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk basilika
  • 100 g hårdost
  • 3 msk smör till stekning

Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Smula formbrödet utan kanter i en skål. Häll över mjölk. Blanda och finfördela smulorna. Rör ned köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och basilika. Dela färsen i 8-12 biffar.

Skär osten i lika många bitar som biffarna och tryck in en ostbit i varje biff. Stek biffarna till fin färg i smör ca 10 minuter.

Hacka gul lök och vitlök. Fräs i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Mixa såsen om tomaterna är stora.

Häll såsen över biffarna och koka upp. Servera biffarna i såsen med kokt pasta eller ris.

4-6 portioner. Lättlagat, gott och varierat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar