måndag 1 april 2013

Knapersega amerikanska chokladkakor




















  • 150 g mjukt smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 litet ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 tsk äkta vaniljsocker
  • 75 g grovhackad mörk choklad
Rör smör, socker, farin och bakpulver poröst. Tillsätt ägg, salt, mjöl, havregryn, vaniljsocker och sist chokladen.
Dela degen mitt itu och sedan varje del i tio bitar. Rulla bitarna lätt till bollar och lägg glest på plåt med bakplåtspapper. Sex st på varje plåt är lagom, kakorna flyter ut under gräddningen.
Grädda mitt i ugnen i 175° tills kakorna fått fin färg och flutit ut. Det tar 12-14 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar