måndag 1 april 2013

Saffranskaka



















  • 200 g margarin eller smör
  • 1 pkt (à 1/2 g) saffran
  • (sockerbit)
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • (florsocker)
Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll den i formen.
Grädda i 175°i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Sikta ev. över florsocker när kakan ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar