Cirka 20 bitar. Tid 40 minuter
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 2 dl russin (eller aprikosbitar)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/4 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl kakao
- 3 ägg
- 2 dl filmjölk
- 1 1/2 dl neutral matolja
Glasyr
- 2 msk vatten
- 2 dl florsocker, siktat
- 1 1/2 msk kakao, siktad
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, russin, vaniljsocker, salt, bakpulver och kakao i en skål.
- Vispa ihop ägg, filmjölk och olja i en annan skål.
- Blanda filmjölksmeten med de torra ingredienserna till en jämn smet. Bred ut i en smord eller papprad långpanna, 25x35 cm.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 15 minuter
- När kakan kallnat, rör ihop ingredienserna till glasyren och bred ut den jämnt över kakan. Skär upp i rutor och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar