lördag 19 mars 2016

Saftigt och gott morotsbröd


  • 5 dl havregryn
  • 5 dl mjölk, blandas med havregrynen några timmar innan bakning
  • 8 st rivna morötter
  • 3 påsar torrjäst
  • 2,5 - 3 l vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  1. Blanda mjöl, torrjäst, socker, salt och morötter i en bunke
  2. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt det bli ca 40°
  3. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta tills degen blir smidig. Baka ut direkt till limpor eller frallor
  4. Låt jäsa på plåt ca 25 minuter
  5. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på tjocklek
  6. Låt svalna på galler under bakduk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar