tisdag 21 juni 2016

Saftig morotskaka i långpanna


Cirka 28 rutor
  • 200 g smör
  • 3 dl fint rivna morötter
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 100 g hackad mandel
Topping
  • 125 g mjukt smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk pressad lime
Garnering
  • 1 dl hackad mandel
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och mandel. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med smöret och morötterna. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25x35 cm) med bakpapper.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt svalna
  5. Topping: Vispa samman ingredienserna och bred den på kakan. Låt stelna i kylen. Skär kakan i rutor och garnera med hackad mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar