Fyllning
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1 1/2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1/2 g saffran stött med 1 tsk strösocker
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk, ljummen
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 1 krm salt
- 3 ägg
- 225 g smör, rumsvarmt
- 12-13 dl vetemjöl
Gör fyllningen
- Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en skål
- Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik
- Ställ tallriken i frysen ca 1 timma
Nu är det dags för degen
- Smula ner jästen i en bunke
- Tillsätt mjölken och blanda tills jästen har lösts upp
- Tillsätt socker, salt, ägg, smör och mjöl lite i taget.
- Knåda degen kraftigt i några minuter
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter
- Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar
- Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar eller pappersformar på en plåt
Lite mer jobb innan bullarna är klara...
- Sätt ugnen på 250 °
- Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ned en bit i varje bulle
- Låt bullarna jäsa ca 25 minuter
- Pensla med ägg och strö över pärlsocker
- Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-9 minuter
- Låt svalna på ett galler
- Pudra bullarna med florsocker
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar