onsdag 8 februari 2017

Bröd med fetaost och spenat

  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt 
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 250 g fryst tinad spenat
  • 150 g fetaost
  • 50 g pinjenötter
Gör såhär:
  1. Smula ner jästen i en skål och lös den i 1/2 dl ljummet vatten
  2. Tillsätt 2 dl ljummet vatten samt olivolja, strösocker, salt och mjöl
  3. Arbeta degen väl tills den släpper skålen
  4. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter
  5. Lägg spenaten i en sil och pressa ur vätskan
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord
  7. Dela degen i två delar och kavla ut
  8. Strö över spenat och krydda med salt och peppar
  9. Smula över fetaost och strö över pinjenötter
  10. Rulla ihop från långsidan
  11. Pensla med äggula vispad med 1 msk vatten
  12. Sno längderna runt varandra
  13. Strö ev. över solrosfrön eller liknande
  14. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter
  15. Grädda i 200° ca 30 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar