Bröd med fetaost och spenat
- 3 dl vetemjöl
- 4 dl grahamsmjöl
- 50 g jäst
- 2 msk olivolja
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 1/2 dl ljummet vatten
- 250 g fryst tinad spenat
- 150 g fetaost
- 50 g pinjenötter
Gör såhär:
- Smula ner jästen i en skål och lös den i 1/2 dl ljummet vatten
- Tillsätt 2 dl ljummet vatten samt olivolja, strösocker, salt och mjöl
- Arbeta degen väl tills den släpper skålen
- Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter
- Lägg spenaten i en sil och pressa ur vätskan
- Ta upp degen på mjölat bakbord
- Dela degen i två delar och kavla ut
- Strö över spenat och krydda med salt och peppar
- Smula över fetaost och strö över pinjenötter
- Rulla ihop från långsidan
- Pensla med äggula vispad med 1 msk vatten
- Sno längderna runt varandra
- Strö ev. över solrosfrön eller liknande
- Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter
- Grädda i 200° ca 30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar