Ca 48 st
- 275 g smör, rumstemp.
- 4 1/2 dl strösocker
- 6 ägg
- 7 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 1/2 dl vispgrädde
- fint rivet skal av 1 citron
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl ljus sirap
- Sätt på ugnen på 200°
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med grädden.
- Smaksätt ca 2/3 av smeten med citron och resterande smet med siktad kakao, vaniljsocker och sirap. Bred ut citronsmeten i en bakpappersklädd långpanna (ca 30x40 cm). Klicka på chokladsmeten. Marmorera smeten lite med hjälp av skaftet på en sked.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter
- Låt svalna och skär sedan i rutor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar