onsdag 8 februari 2017

Tigerkaka med smak av citron, choklad och kola


Ca 48 st
  • 275 g smör, rumstemp.
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • fint rivet skal av 1 citron
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
Gör såhär:
  1. Sätt på ugnen på 200°
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med grädden.
  3. Smaksätt ca 2/3 av smeten med citron och resterande smet med siktad kakao, vaniljsocker och sirap. Bred ut citronsmeten i en bakpappersklädd långpanna (ca 30x40 cm). Klicka på chokladsmeten. Marmorera smeten lite med hjälp av skaftet på en sked.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter
  5. Låt svalna och skär sedan i rutor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar