lördag 4 februari 2017

Smaskiga gifflar

48 st

Deg
  • 2 pkt jäst
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 200 g smör el margarin
  • 2 l vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornsalt
Fyllning
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
Gör såhär
  1. Smält smöret och tillsätt mjölken så att allt blir fingervarmt
  2. Smula sönder jästen i en bunke eller matberedare och tillsätt smöret och mjölken.
  3. Tillsätt sedan sockret, äggen och vetemjölet blandat med hjorthornsaltet
  4. Låt jäsa i 30 minuter
  5. Dela degen i 6 delar. Varje del kavlas ut och delas i 8 tårtbitar
  6. Blanda ingredienserna till fyllningen
  7. Lägg på fyllning på snibbarna och rulla i hop och forma till gifflar
  8. Låt jäsa 30 minuter och pensla med uppvispat ägg
  9. Grädda 225-250° i ca 7 minuter 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar