Deg
- 2 pkt jäst
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 6 dl mjölk
- 200 g smör el margarin
- 2 l vetemjöl
- 1 tsk hjorthornsalt
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 tsk vanillinsocker
Gör såhär
- Smält smöret och tillsätt mjölken så att allt blir fingervarmt
- Smula sönder jästen i en bunke eller matberedare och tillsätt smöret och mjölken.
- Tillsätt sedan sockret, äggen och vetemjölet blandat med hjorthornsaltet
- Låt jäsa i 30 minuter
- Dela degen i 6 delar. Varje del kavlas ut och delas i 8 tårtbitar
- Blanda ingredienserna till fyllningen
- Lägg på fyllning på snibbarna och rulla i hop och forma till gifflar
- Låt jäsa 30 minuter och pensla med uppvispat ägg
- Grädda 225-250° i ca 7 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar