måndag 31 juli 2017

Knäckig rabarberpaj med havregryn

L
  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  3. Smält smöret tillsammans med sirap och grädde
  4. Blanda ihop med de torra ingredienserna
  5. Ansa och skär rabarbern i bitar
  6. Lägg i smord, ugnssäker form och bred på smeten
  7. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, omkring 45 minuter
  8. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar