måndag 31 juli 2017

Mazarinkaka i långpanna

  • 400 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk bittermandelolja
  • 3 dl mjölk
Garnering, alt. 1
  • 1 dl florsocker
Garnering, alt. 2
  • 8 dl florsocker
  • 4 msk vatten
  • 6 droppar karamellfärg
Gör såhär:
  1. Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper
  2. Smält smöret
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver
  5. Blanda det smälta smöret och mjölken
  6. Smaksätt med bittermandelolja och ev. kakao
  7. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om
  8. Häll smeten i långpannan
  9. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar
  10. Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över
  11. Garnera alt. 2. Rör ihop en florsockerglasyr enligt ovan. Anpassa mängd vatten / florsocker så den blir lagom tjock. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.
  12. Variera karamellfärg, röd grön eller gul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar