Mazarinkaka i långpanna
- 400 g smör
- 4 ägg
- 6 dl strösocker
- 8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk bittermandelolja
- 3 dl mjölk
Garnering, alt. 1
Garnering, alt. 2
- 8 dl florsocker
- 4 msk vatten
- 6 droppar karamellfärg
Gör såhär:
- Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper
- Smält smöret
- Vispa ägg och strösocker pösigt
- Blanda vetemjöl och bakpulver
- Blanda det smälta smöret och mjölken
- Smaksätt med bittermandelolja och ev. kakao
- Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om
- Häll smeten i långpannan
- Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar
- Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över
- Garnera alt. 2. Rör ihop en florsockerglasyr enligt ovan. Anpassa mängd vatten / florsocker så den blir lagom tjock. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.
- Variera karamellfärg, röd grön eller gul
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar