Sätt ugnen på 100 °C (Varmluft eller över/undervärme).
Ta fram en rostfri bunke (bättre än plast eftersom bunken måste vara fri från fett).
Vispa äggvitorna med elvisp i bunken tillsammans med hälften av strösockret och ättikspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.
Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.
Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott.
Spritsa eller klicka ca 50 maränger på 2 bakpappersklädda plåtar.
Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärmen ca 30 minuter.
Vid över/undervärme: Grädda en plåt i taget i 1 1/2 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Med över/undervärme gräddas en plåt i taget - då kan den första plåten med maränger inte stå kvar på eftervärme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar