måndag 1 januari 2018

Maränger


  • 3 äggvitor (= 100 g)
  • 1 dl strösocker (= 90 g)
  • 1 krm ättiksprit (12%)
  • 1 dl florsocker (= 60 g)
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 100 °C (Varmluft eller över/undervärme).
  2. Ta fram en rostfri bunke (bättre än plast eftersom bunken måste vara fri från fett).
  3. Vispa äggvitorna med elvisp i bunken tillsammans med hälften av strösockret och ättikspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.
  4. Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.
  5. Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott.
  6. Spritsa eller klicka ca 50 maränger på 2 bakpappersklädda plåtar.
  7. Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärmen ca 30 minuter.
  8. Vid över/undervärme: Grädda en plåt i taget i 1 1/2 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Med över/undervärme gräddas en plåt i taget - då kan den första plåten med maränger inte stå kvar på eftervärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar