Ca 20 st
Tid: ca 20 minuter + tid i kylen
- 1 dl vispgrädde
- 200 g mörk choklad
- kakaopulver
- Ev. smaksättning: 1 msk konjak, mörk rom eller starkt kaffe
- Koka upp grädden i en kastrull.
- Sänk värmen.
- Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden.
- Rör om tills chokladen har smält.
- Ta kastrullen från värmen.
- Blanda ner smaksättningen.
- Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, ca 2 timmar.
- Forma kulor av ca 1 msk smet med hjälp av två teskedar.
- Klicka ner kulorna i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.
- Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna.
- Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad.
- Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar.
- Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar