måndag 1 januari 2018

Mörk chokladtryffel


Ca 20 st
Tid: ca 20 minuter + tid i kylen
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • kakaopulver
  • Ev. smaksättning: 1 msk konjak, mörk rom eller starkt kaffe
Gör såhär:
  1. Koka upp grädden i en kastrull.
  2. Sänk värmen.
  3. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden.
  4. Rör om tills chokladen har smält.
  5. Ta kastrullen från värmen.
  6. Blanda ner smaksättningen.
  7. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, ca 2 timmar.
  8. Forma kulor av ca 1 msk smet med hjälp av två teskedar.
  9. Klicka ner kulorna i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.
  10. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna.
  11. Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad.
  12. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar.
  13. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar