Saftiga kärleksmums
ca 25-30 bitar
- 225 g smör
- 2 dl mjölk
- 5 ägg
- 4 1/2 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 1 - 1 1/2 dl kakao
- 3 tsk bakpulver
- 6 dl vetemjöl
Glasyr:
- 75 g smör
- 3/4 dl nybryggt kaffe
- 1/2 dl kakao
- 2 msk vaniljsocker
- 5 dl florsocker
Garnering:
- Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, 30x40 cm, och smörj det och kanterna med lite fett. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken och dra bort kastrullen från värmen.
- Vispa ägg och strösocker till en vit och fluffig smet i en bunke.
- Mät upp de torra ingredienserna i en skål. Blanda och sikta sedan ner blandningen i ägg- och sockerblandningen, och tillsätt även smör- och mjölkmixen. Blanda väl, men försiktigt, till en slät, jämn smet. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Glasyr: Smält smör i en kastrull, ta bort från värmen. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör om ordentligt med ballongvisp till en slät smet.
- Ta ut kakan och låt den vila en stund. Bred glasyren i ett jämnt lager på den ljumma kakan och strö slutligen över kokosflingor. Då kakan svalnat, skär rutor i önskad storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar