lördag 17 februari 2018

Saftiga kärleksmums

ca 25-30 bitar
  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 - 1 1/2 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
Glasyr:
  • 75 g smör
  • 3/4 dl nybryggt kaffe
  • 1/2 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
Garnering:
  • 1/2 - 1 dl kokosflingot
  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, 30x40 cm, och smörj det och kanterna med lite fett. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken och dra bort kastrullen från värmen.
  2. Vispa ägg och strösocker till en vit och fluffig smet i en bunke.
  3. Mät upp de torra ingredienserna i en skål. Blanda och sikta sedan ner blandningen i ägg- och sockerblandningen, och tillsätt även smör- och mjölkmixen. Blanda väl, men försiktigt, till en slät, jämn smet. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  4. Glasyr: Smält smör i en kastrull, ta bort från värmen. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör om ordentligt med ballongvisp till en slät smet.
  5. Ta ut kakan och låt den vila en stund. Bred glasyren i ett jämnt lager på den ljumma kakan och strö slutligen över kokosflingor. Då kakan svalnat, skär rutor i önskad storlek.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar