Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, 30x40 cm, och smörj det och kanterna med lite fett. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken och dra bort kastrullen från värmen.
Vispa ägg och strösocker till en vit och fluffig smet i en bunke.
Mät upp de torra ingredienserna i en skål. Blanda och sikta sedan ner blandningen i ägg- och sockerblandningen, och tillsätt även smör- och mjölkmixen. Blanda väl, men försiktigt, till en slät, jämn smet. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Glasyr: Smält smör i en kastrull, ta bort från värmen. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör om ordentligt med ballongvisp till en slät smet.
Ta ut kakan och låt den vila en stund. Bred glasyren i ett jämnt lager på den ljumma kakan och strö slutligen över kokosflingor. Då kakan svalnat, skär rutor i önskad storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar