torsdag 22 februari 2018

Sverigekaka





Botten
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
Fyllning
  • 1 dl mjölk
  • 125 g smör
  • 3 msk vaniljsocker
Gör såhär:

Botten:
  1. Smöra och bröa en sockerkaksform med löstagbar botten
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt
  3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen
  4. Grädda i ugn 175° i ca 30-40 minuter. När kakan kallnat, dela den i två delar, botten och lock
Fyllning:
  1. Koka ihop mjölk och smör och tillsätt sedan vaniljsockret och rör om tills sockret smält.
  2. Fördela fyllningen på bottnen och undersidan på locket. 
  3. Lägg på sockerkakslocket. Täck kakan med något, t ex plastfolie.
  4. Låt kakan stå i kylen tills nästa dag, då stelnar fyllningen
Tips: det blir gott att mixa lite bär med mjölken innan du kokar ihop fyllningen. T ex 1 dl blåbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar