Botten
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokande vatten
- 1 dl mjölk
- 125 g smör
- 3 msk vaniljsocker
Botten:
- Smöra och bröa en sockerkaksform med löstagbar botten
- Vispa ägg och strösocker pösigt
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen
- Grädda i ugn 175° i ca 30-40 minuter. När kakan kallnat, dela den i två delar, botten och lock
- Koka ihop mjölk och smör och tillsätt sedan vaniljsockret och rör om tills sockret smält.
- Fördela fyllningen på bottnen och undersidan på locket.
- Lägg på sockerkakslocket. Täck kakan med något, t ex plastfolie.
- Låt kakan stå i kylen tills nästa dag, då stelnar fyllningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar