torsdag 22 februari 2018

Crepes



Crepes betyder "rynkad" och är en typisk fransk rätt. Crepes är tunna pannkakor som kan fyllas med stuvning eller serveras som dessert med sylt eller likör. Mest känd är "Crepes Suzette".
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  1. Vispa mjölk med mjöl och salt till en slät klimpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ helst svalt i 30-60 minuter.
  2. Smält fett i pannan och vispa ner i smeten. Pannan är nu infettad, stekfett behövs ej.
  3. Grädda på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut. Vänd pannkakan när smeten "stannat" på ytan och kanten är guldgul. Vänd.
  4. Trava crepes som på bild med smörpapper mellan lagren.
  5. Fyll pannkakorna med lämplig stuvning och rulla ihop. Lägg i en form och strö över ost
  6. Gratinera i ugn ca 200-225°




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar