söndag 7 oktober 2018

Rulltårta


  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl grädde eller mjölk
  • 2 dl fast sylt eller fruktmos till fyllning
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 250° (varmluft: 200°)
  2. Vispa ägg och socker pösigt
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten och tillsätt vätskan
  4. Bred ut smeten på ett smörat bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm
  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter
  6. Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  7. Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan
  8. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar