söndag 7 oktober 2018

Pizzabullar


Ungefär 40 bullar

Pizzadeg:
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • ca 13 dl vetemjöl
Fyllning
  • 150 g rökt skinka eller salami
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk torkad oregano
Gör såhär:
  1. Smält smöret. Häll på mjölken och värm vätskan till ca 37 grader
  2. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den med lite vätska. Slå på resten av vätskan samt salt, socker och ägg
  3. Tillsätt det mesta av mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min
  4. Fyllning: Strimla skinkan (salamin) fint
  5. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel
  6. Bred ut tomatpurén över hela ytan utom på 1 cm utmed ena långsidan
  7. Lägg på skinka eller salami samt ost och oregano
  8. Rulla ihop som en rulltårta. Skär skivor , ca 2 cm breda, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader
  9. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö över solrosfrön och ev. ost. Grädda  mitt i ugnen i 8-10 min



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar