lördag 31 oktober 2020

Glutenfri toscakaka


  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfri mjölmix
  • 1/2 dl vispgrädde eller mjölk

Toscaglasyr:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk glutenfri mjölmix
  • 2 msk vispgrädde eller mjölk
  • 50 g mandelspån

Gör såhär:

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
  3. Blanda ihop bakpulver, mandelmjöl och glutenfri mjölmix och vänd ner i smeten tillsammans med grädden och det smälta smöret. Rör försiktigt till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 20 minuter. Gör glasyren under tiden som kakan står i ugnen.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop på svag värme under omröring tills smeten tjocknar.
  7. Häll glasyren över den varma kakan och bred ut den i ett jämnt lager över kakan.
  8. Grädda i mitten av ugnen tills glasyren får fin färg, det tar ca 10-15 minuter. Låt toscakakan svalna innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar