söndag 3 april 2011

Chokladtårta - valnötter och choklad i ljuv harmoni

Det här behövs:
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 200 g valnötskärnor
  • 2 dl socker
  • 6 ägg
  • 2 dl hackad daim

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 150°
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i en skål över sjudande vatten
  3. Smält smöret på svag värme i en kastrull
  4. Hacka valnötterna
  5. Vispa ihop sockret och äggen i en rymlig bunke. Blanda ner chokladen, smöret och valnötterna väl. Häll smeten i en pajform och strö den hackade daimen över.
  6. Sätt in kakan i ugnen och grädda den i ca 40 minuter. Vaniljglass eller en klick löst vispad grädde är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar