måndag 18 april 2011

Gulaschsoppa med nötfärs














... för 4 personer:
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1/4 rotselleri
  • 3 råa potatisar
  • 200 g nötfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk mejram
  • 1 1/2 tsk kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär paprikorna, sellerin och potatisarna i tärningar.  Bryn köttfärsen tillsammans med löken, vitlöken, paprikan, sellerin och potatisen. Krydda med paprikapulvret, mejramen och kumminen. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna och vattnet samt smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar