onsdag 18 januari 2012

Biskvier, oemotståndliga...


















Nötbottnar
  • 200 g sötmandel
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
Vispa vitorna lätt. Blanda dem med den malda mandeln och sockret. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 175° - 200° ca 10 minuter.

Kräm
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 1/2 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Krämen röres poröst.

Glasyr
  • 100 g blockchoklad
  • 1 msk smör eller olja
Smältes i vattenbad.

Bred krämen på de avsvalnade kakorna. Ställ kallt en stund, pensla på chokladglasyren och låt stelna - klart! Går bra att frysa - om de inte blir uppätna direkt förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar