måndag 28 november 2011

Chokladfavoriter med kokostosca - toppengoda!

  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 2 dl kakaopulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
Kokostosca
  • 300 g kokos
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g smör
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter. Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och rör samman. Tillsätt det smälta smöret.
Häll smeten i långpannan och grädda kakan i 200°, 10-15 minuter. Kakan måste få lite yta.
Koka under tiden samman kokos, socker, sirap, vispgrädde och smör till en tjock smet, gärna i en stekpanna med höga kanter. Rör hela tiden.
Ta ut formen ur ugnen och häll kokossmeten så jämnt du kan över chokladkakan. Grädda i ytterligare ca 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar