- 400 g mandelmassa
- 2 äggvitor
- 2 äggulor
- 25 g smör
- 2 msk ljust muscovadosocker
- 2 dl vispgrädde
- 150 g mörk choklad
Garnera med 100 g mörk choklad
Ugnstemperatur: 175°Gör såhär:
- Kräm: Blanda äggulor, smör, muscovadosocker och grädde i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar
- Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt smälta under omrörning. Låt krämen stelna till bredbar konsistens
- Riv mandelmassan och rör den smidig med nästan all äggvita. Det är inte säkert att all äggvita behövs, smeten får inte bli för lös.
- Klicka/spritsa ut rundlar, stora som en femkrona, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna.
- Bred krämen toppigt på kakornas undersida. Låt stelna i frysen i 30 minuter. Smält chokladen och doppa toppen i chokladen. Låt stelna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar