söndag 25 december 2016

Lyxiga chokladbiskvier


50 små biskvier
  • 400 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
Kräm
  • 2 äggulor
  • 25 g smör
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
Garnera med 100 g mörk choklad
Ugnstemperatur: 175°

Gör såhär:
  1. Kräm: Blanda äggulor, smör, muscovadosocker och grädde i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar
  2. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt smälta under omrörning. Låt krämen stelna till bredbar konsistens
  3. Riv mandelmassan och rör den smidig med nästan all äggvita. Det är inte säkert att all äggvita behövs, smeten får inte bli för lös.
  4. Klicka/spritsa ut rundlar, stora som en femkrona, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna.
  5. Bred krämen toppigt på kakornas undersida. Låt stelna i frysen i 30 minuter. Smält chokladen och doppa toppen i chokladen. Låt stelna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar