20 bitar
- 150 g smör
- 300 g mörk choklad
- 1 dl florsocker
- 2 äggulor
- 2 msk starkt kaffe
- 18 Mariekex
Topping (inte nödvändigt...)
- 1/2 dl valnötter
- 1/2 dl vita chokladknappar
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen, rör ner i smöret och rör om tills chokladen smält.
- Vispa samman florsocker och äggulor. Rör i kaffet. Tillsätt chokladblandningen och rör om så att allt blandas väl.
- Klä en avlång brödform, 1 liter, med plastfolie. (fukta den först med vatten på kanterna så fäster plastfolien lättare).
- Varva chokladsmet och kex i tre lager med kex. Börja och sluta med choklad. Om du vill: strö över topping. Låt stå kallt i minst 6 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar