fredag 30 december 2016

Radiokaka - favorit från femtiotalet

20 bitar
  • 150 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk starkt kaffe
  • 18 Mariekex
Topping (inte nödvändigt...)
  • 1/2 dl valnötter
  • 1/2 dl vita chokladknappar
Gör såhär:
  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen, rör ner i smöret och rör om tills chokladen smält.
  2. Vispa samman florsocker och äggulor. Rör i kaffet. Tillsätt chokladblandningen och rör om så att allt blandas väl.
  3. Klä en avlång brödform, 1 liter, med plastfolie. (fukta den först med vatten på kanterna så fäster plastfolien lättare).
  4. Varva chokladsmet och kex i tre lager med kex. Börja och sluta med choklad. Om du vill: strö över topping. Låt stå kallt i minst 6 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar