fredag 30 december 2016

Supergoda Scones

8 portioner
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • ost eller marmelad till servering
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 250°
  2. Blanda vetemjöl,. bakpulver, någon av smaksättningarna (se tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st). Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  4. Till servering: Servera sconsen nygräddade med ost eller marmelad
Passar alla:
  • Brödet innehåller gluten men är fritt från ägg.
  • Vill du ha laktosfritt? Använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
  • Vill du ha mjölkproteinfritt? Använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.
Tips - förslag på smaksättningar för 8 st scones:
  • 1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär eller gojibär
  • 1 dl nötter eller mandel
  • 1/2 g saffran och 1 msk socker
  • 1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar