Ca 15 st
Smet
- 200 g smält smör
- 2 dl strösocker
- 1 1/2 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 4 msk O'boypulver
- 6 dl mixade havregryn
- 3 msk kaffe
- 1 msk grädde
- Att doppa i
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g mjölkchoklad
- 3 dl Rice Crispies
- Mixa havregrynen fint i en matberedare
- Häll resten av ingredienserna i matberedaren och blanda ihop allt till en lös smet (går även att blanda i en vanlig skål, men smidigt med matberedaren)
- Låt stå i kylskåp ca 2 timmar så att smeten kallnar
- Rulla till bollar som plattas till som biffar
- Lägg i frysen en stund
- Smält 200 g choklad
- Doppa botten och kanterna på "biffarna"
- Smält 100 g choklad och blanda i Rice Crispies lite i taget så att allt blandas
- Klicka ut detta på kakorna och låt stelna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar