söndag 17 december 2017

Crispkakor (Torbjörns favorit)


Ca 15 st

Smet
  • 200 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 4 msk O'boypulver
  • 6 dl mixade havregryn
  • 3 msk kaffe
  • 1 msk grädde
  • Att doppa i
  • 200 g mjölkchoklad
Crisp
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 dl Rice Crispies
Gör såhär:
  1. Mixa havregrynen fint i en matberedare
  2. Häll resten av ingredienserna i matberedaren och blanda ihop allt till en lös smet (går även att blanda i en vanlig skål, men smidigt med matberedaren)
  3. Låt stå i kylskåp ca 2 timmar så att smeten kallnar
  4. Rulla till bollar som plattas till som biffar
  5. Lägg i frysen en stund
  6. Smält 200 g choklad
  7. Doppa botten och kanterna på "biffarna"
  8. Smält 100 g choklad och blanda i Rice Crispies lite i taget så att allt blandas
  9. Klicka ut detta på kakorna och låt stelna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar