lördag 16 december 2017

Saftig ambrosiakaka


  • 2 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl grädde
  • 150 g smält smör
Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • Pressad saft av en apelsin
  • Ev. 2-3 msk apelsinlikör
  • 1 påse syltade apelsinskal
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Vispa ägg och socker vitt
  3. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, sen grädden och sist smöret
  4. Slå smeten i smord och bröad kakform. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 30 minuter
  5. Vänd upp kakan när den har svalnat 
  6. Låt kallna och skär sedan i bitar
  7. Rör ut florsockret med lite av apelsinsaften och slå resten över kakan + ev. likör. 
  8. Bred glasyren över kakan och strö på apelsinskal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar