Saftig ambrosiakaka
- 2 ägg
- 1,25 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl grädde
- 150 g smält smör
Garnering:
- 3 dl florsocker
- Pressad saft av en apelsin
- Ev. 2-3 msk apelsinlikör
- 1 påse syltade apelsinskal
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°
- Vispa ägg och socker vitt
- Rör ner mjöl blandat med bakpulver, sen grädden och sist smöret
- Slå smeten i smord och bröad kakform. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 30 minuter
- Vänd upp kakan när den har svalnat
- Låt kallna och skär sedan i bitar
- Rör ut florsockret med lite av apelsinsaften och slå resten över kakan + ev. likör.
- Bred glasyren över kakan och strö på apelsinskal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar