ca 30 st
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl farinsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl osaltade cashewnötter - eller mandlar
- 1 dl osaltade skalade pistaschmandlar
- 3 dl solrosfrön
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- florsocker till garnering
- Sätt ugnen på 200° Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget
- Hacka nötterna väldigt grovt. Tillsätt dessa och solrosfröna i smeten
- Blanda vetemjölet med bakpulvret, rör ner i skålen och blanda snabbt ihop till en deg
- Dela degen i två delar, rulla varje bit till en plåtlängd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till något
- Grädda mitt i ugnen till gyllenbrun färg, ca 20 minuter. Ta ut plåten och snitta upp var längd i ca 2 cm breda bitar. Vänd upp ena snittytan på varje bit och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten, vänd skorporna och grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut och låt svalna. Garnera med florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar