söndag 4 mars 2018

Snabba skorpor


ca 30 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl osaltade cashewnötter - eller mandlar
  • 1 dl osaltade skalade pistaschmandlar
  • 3 dl solrosfrön
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • florsocker till garnering
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200° Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget
  2. Hacka nötterna väldigt grovt. Tillsätt dessa och solrosfröna i smeten
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret, rör ner i skålen och blanda snabbt ihop till en deg
  4. Dela degen i två delar, rulla varje bit till en plåtlängd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till något
  5. Grädda mitt i ugnen till gyllenbrun färg, ca 20 minuter. Ta ut plåten och snitta upp var längd i ca 2 cm breda bitar. Vänd upp ena snittytan på varje bit och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten, vänd skorporna och grädda i ytterligare 5 minuter. Ta ut och låt svalna. Garnera med florsocker före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar