tisdag 21 juli 2020

Bröd i långpanna


  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 dl linfrö
  • 5 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålen kanter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  4. Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar