- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 msk olja
- 2 msk honung
- 1 msk salt
- 1 dl linfrö
- 5 dl rågsikt
- 2 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl
Gör såhär:
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålen kanter.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
- Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar