- 100 g smör eller margarin
- 30 pepparkakor
- 200 g philadelphiaost
- 1 1/2 dl socker
- 3 ägg
- 1 msk finrivet apelsinskal
- 2 msk pressad apelsinsaft
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 - 1 dl florsocker
- 1 apelsin
- pepparkakor
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaksbottnen. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar