torsdag 17 december 2015

Apelsin- och pepparkakscheesecake

8 portioner
  • 100 g smör eller margarin
  • 30 pepparkakor
Fyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 - 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • pepparkakor
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter.
3. Blanda ihop ost och socker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal och saft. Bred ut smeten på pepparkaksbottnen. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar