lördag 5 december 2015

Saffransbiscotti med apelsin


Cirka 60 stycken, så goda att man vill äta flera...

  • 200 g mandel
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 g saffran
  • 2 små ägg
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Ugn: 200°

Gör såhär:
1. Rosta mandeln mitt i ugnen, ca 10 minuter. Grovhacka hälften av mandeln.
2. Vispa rumsvarmt smör, socker och saffran poröst. Rör i ägg, apelsinskal och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Blanda till en deg. Vänd ner både hackad och hel mandel.
3. Dela degen i 6 bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens kortsida. Lägg längderna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Stäng inte av ugnen. Låt längderna svalna, ca 15 minuter.
4. Skär längderna i lite sneda bitar och vänd snittytorna upp. Grädda i 8-10 minuter.

Perfekt till en kopp starkt kaffe eller varför inte på glöggbjudningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar