söndag 11 mars 2018

Dillkött av kyckling


4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 3 morötter
  • 1/2 dl hackad dill
Gör såhär:
  1. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning.
  2. Lägg i kycklingen under kokning och låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hälften av dillen.
  3. Skala och skär morötterna i sneda skivor och koka dem i en kastrull med lättsaltat vatten i 3 minuter. Vid servering, tillsätt morötterna till grytan och strö över resten av dillen. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar