4 portioner
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 1/2 dl vatten
- 2 msk Maizena majsstärkelse
- 1 msk strösocker
- 2 msk ättiksprit 12%
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl grädde
- salt och peppar
- 3 morötter
- 1/2 dl hackad dill
- Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning.
- Lägg i kycklingen under kokning och låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hälften av dillen.
- Skala och skär morötterna i sneda skivor och koka dem i en kastrull med lättsaltat vatten i 3 minuter. Vid servering, tillsätt morötterna till grytan och strö över resten av dillen. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar