söndag 18 mars 2018

Italienskt lantbröd



 Två stora limpor
  • 1 l ljummet vatten
  • 1 paket jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kg vetemjöl
  • 0,4 kg rågsikt
  • 1 msk salt
Gör såhär:
  1. Smula jästen i en bunke
  2. Häll över vattnet, rör om och se till att jästen smälter ordentligt
  3. Häll i mjölet, saltet och olivoljan och blanda väl
  4. Låt degen jäsa i bunken 45 minuter med en handduk över
  5. Forma två limpor av degen och lägg på en plåt
  6. Låt limporna jäsa på plåten i ca 30 minuter
  7. Grädda i 200° i 30-40 minuter
  8. Pensla då och då bröden med vatten för att få en knaprig yta





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar