6 portioner
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 4 msk tomatpuré
- 4 dl röda linser
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 l vatten
- 2 tsk malen kummin
- 1 lagerblad
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk kokosmjölk
- Riven ingefära (efter smak)
- Saften av en halv citron
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 tsk pressad citron
- peppar
- Finhacka lök och vitlök och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.
- Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, kummin, krossade tomater, kokosmjölk, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter. Späd eventuellt med vatten.
- Citronyoghurt: blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och -saft
- Servera soppan med citronyoghurt och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar