måndag 19 mars 2018

Linssoppa


6 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl röda linser
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 l vatten
  • 2 tsk malen kummin
  • 1 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • Riven ingefära (efter smak)
  • Saften av en halv citron
Citronyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar
Gör såhär:
  1. Finhacka lök och vitlök och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.
  2. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, kummin, krossade tomater, kokosmjölk, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter. Späd eventuellt med vatten.
  3. Citronyoghurt: blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och -saft
  4. Servera soppan med citronyoghurt och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar