torsdag 14 februari 2019

Hjärtvin enligt Hildegard av Bingen




Hildegard av Bingen (1098-1179) var kanske världens första kvinnliga universalgeni. Hon levde hela sitt vuxna liv i kloster och författade flera böcker om naturvetenskap, filosofi, musik och läkekonst. Enligt Hildegard är det här vinet bra mot stress, oro, sorg och bekymmer samt att det kan balansera både högt och lågt blodtryck. Tag 2 matskedar om dagen vid behov. Kan intas under lång tid.



  • 1 flaska rött ekologiskt vin
  • 250 g honung
  • 10 persiljekvistar
Gör såhär:
  1. Koka vinet med  persiljekvistarna i en stor kastrull på låg värme i 10 minuter, med locket på.
  2. Låt vinet svalna till 45°
  3. Rör i honungen, helst med en silversked. Rör om ordentligt.
  4. Låt vila i 5 minuter
  5. Skålla under tiden glasflaskor att hälla upp vinet i.
  6. Sila vinet och häll upp i de skållade glasflaskorna.
Ibland bildas en bottensats, men det går bra att dricka ändå. Håller 5 år.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar