Hildegard av Bingen (1098-1179) var kanske världens första kvinnliga universalgeni. Hon levde hela sitt vuxna liv i kloster och författade flera böcker om naturvetenskap, filosofi, musik och läkekonst. Enligt Hildegard är det här vinet bra mot stress, oro, sorg och bekymmer samt att det kan balansera både högt och lågt blodtryck. Tag 2 matskedar om dagen vid behov. Kan intas under lång tid.
- 1 flaska rött ekologiskt vin
- 250 g honung
- 10 persiljekvistar
- Koka vinet med persiljekvistarna i en stor kastrull på låg värme i 10 minuter, med locket på.
- Låt vinet svalna till 45°
- Rör i honungen, helst med en silversked. Rör om ordentligt.
- Låt vila i 5 minuter
- Skålla under tiden glasflaskor att hälla upp vinet i.
- Sila vinet och häll upp i de skållade glasflaskorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar